John Gustafsson

Golvläggare med en passion för musik. CI på ena sidan.

Jag var femton år med hela livet framför mig. Då fick jag beskedet: Du är döv. Jag var helt oförberedd.

Som barn drabbades jag ofta av öroninflammationer med antibiotikakurer som följd. Det brast i både hörsel och balans. Jag var nästan döv på höger öra, hade nedsatt hörsel på mitt vänstra, tinnitus samt diagnosen Cogans syndrom. Efter år av sjukhusbesök fick jag cochleaimplantat (CI).

Livet med CI

Det var tufft i jobbet som golvläggare med alla entoniga slipljud. Men mitt självförtroende växte. Jag känner mig nu mer delaktig och ber folk repetera, när jag inte förstår. Det kan fortfarande vara svårt med riktningsförmågan. Varifrån kommer ljudet? Hur ska det definieras?

Jag älskar musik och spelar gitarr så mycket jag hinner. Dataspel, ljudböcker och ett brinnande intresse för all slags sport ingår i vardagen. Jag är oerhört tacksam för mitt CI och menar: Tveka aldrig inför operationer som kan förändra livet. Man kanske måste kasta sig ut i det okända utan skyddsnät, men tänk på alla år som väntar med ett nytt självförtroende och en ny livskvalitet.

Ansvarsfriskrivning

Informationen på den här webbplatsen tillhandahålls enbart i informationssyfte och är inte avsedd att ersätta medicinsk rådgivning. Vänd dig till en hörselspecialist för att diagnostisera eller behandla ett problem med hörseln.

Hitta en hörselspecialist

En hörselspecialist kan berätta för dig om dina behandlingsalternativ, och diskutera eventuella ytterligare åtgärder för att förebygga eller begränsa en hörselnedsättning.

Hitta en specialist