Tina Tjäder

Aktiv Enhetschef och engagerad mamma. CI på ena sidan.

Hörapparaterna räckte till slut inte till. Tina fick hörapparater när hon gick på högskolan. De fungerade bra till en början, men hörseln försämrades successivt. När hon började jobba skaffade hon alla tillgängliga hörhjälpmedel och kommunikationssystem, men det var fortfarande problematiskt.

– Även med hörapparaterna hade jag en grav hörselnedsättning, berättar hon. Det funkade eftersom jag låtsades och gissade, jag blev en mästare på att hålla skenet uppe.

I samband med att Tina fick sitt första barn 2008 kom en markant försämring, men Tina kämpade på in i det längsta.

– Jag hade de starkaste hörapparaterna men kunde till sist inte prata med mina barn och min sambo längre. Då var dags för en CI-operation.

Livet med CI

– Jag är närvarande mer helhjärtat nu, jag spelar inte spel på jobbet längre, för jag hör och hänger med. Sedan är jag gladare och orkar mer, nu när jag inte behöva lägga ner lika mycket energi på att försöka höra längre.

Även en stor oro inför det framtida yrkeslivet är borta.

– Nu känner jag att jag kommer nog kunna jobba. Det trodde jag inte för bara något år sedan.

Ansvarsfriskrivning

Informationen på den här webbplatsen tillhandahålls enbart i informationssyfte och är inte avsedd att ersätta medicinsk rådgivning. Vänd dig till en hörselspecialist för att diagnostisera eller behandla ett problem med hörseln.

Hitta en hörselspecialist

En hörselspecialist kan berätta för dig om dina behandlingsalternativ, och diskutera eventuella ytterligare åtgärder för att förebygga eller begränsa en hörselnedsättning.

Hitta en specialist